post

E-liquid vind je terug op de markt onder diverse namen zoals vloeibare nicotine of e-juice. Het gaat echter altijd om hetzelfde product: de vloeistof die in een e-sigaret gevaporiseerd wordt. Daarbij kan er sterk gespeeld worden met de smaak, kracht en de kwaliteit van de vloeistof. E-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo kan je ze kopen in een fles om het reservoir van jouw E-sigaret bij te vullen, maar ook in een voorgevulde cartridge die na gebruik weggegooid wordt. Het product bestaat uit drie basisonderdelen: nicotine, de smaakstof en een oplosmiddel.

E-liquid

De onderdelen

Nicotine is in de regel natuurlijk de reden dat mensen roken. Dit stimulerende middel wordt bij een E-sigaret gebruikt zonder het verbranden van schadelijke stoffen zoals bij een echte sigaret. Belangrijk om weten is echter dat er ook E-liquids op de markt zijn zonder nicotine. Daarbij draait het puur om de smaak. De hoeveelheid nicotine in de liquid varieert sterk van soort tot soort. Het oplosmiddel is dan weer het bestanddeel van de E-liquid dat gevaporiseerd wordt en de smaak en nicotine naar jouw mond brengt. De twee vaakst gebruikte types, die ook samen gemixt worden voor verschillende rookbelevingen, zijn:

E-liquid

– Propyleen Glycol: een additief die de bekende “Throat hit” produceert. Dit type oplosmiddel ligt het dichtste bij echt roken.
– Plantaardige Glycerine: een voedseladditief dat zoetheid toevoegt

Daarnaast is er ook nog glycerine op waterbasis, maar dit is een oplosmiddel dat veel minder van toepassing is.